Mantarlı Tavuk Sarma

Mantarlı tavuk sarma tavuk göğsü ile hazırlanan ve mükemmel bir lezzete imza atan nadir yemek çeşitlerinden biridir. Bilindiği gibi tavuk göğsü oldukça kuru bir et türüdür. Fakat mantarlı tavuk göğsü yumuşacık ve lezzetli bir yemek olarak siz ve sevdiklerinizin vazgeçilmezi olacaktır. Misafirlerinize yumuşacık ve değişik bir lezzet hazırlamak istiyorsanız bu tarifimizi denemenizi tavsiye ederiz.

Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 tane tavuk göğsü (Kemiksiz)
  • 250 gram mantar
  • 2 tane kırmızıbiber
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5-6 diş sarımsak
  • Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, tuz
  • Sıvı yağ
  • Kaşar peyniri

Mantarlı Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?


Tavuk göğüslerini bol su ile yıkadıktan sonra boylamasına ikiye bölün. Et döveceği ile tavuk etlerini döverek inceltin. 2 yemek kaşığı sıvı yağı ufak bir kâseye alın. Üzerine 2 diş sarımsağı rendeleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı incelttiğiniz tavuk etlerinin her tarafına eşit şekilde sürün. Soslanan etleri en az 1 saat kadar dinlendirin.

Kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayın. Daha sonra geriye kalan sarımsakları soyarak soğanların üzerine rendeleyin. Uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip ısıtın. Isınan yağa soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun. Kırmızıbiberi yıkadıktan sonra ufak ufak doğrayarak kavrulan soğanların üzerine ekleyin.
Ara ara karıştırarak kavurun.

Mantarları bol su ile yıkadıktan sonra incecik doğrayıp, kavrulan malzemelerin üzerine ekleyin. Üzerine tuz ve baharatları ilave ederek mantarlar sönünceye kadar pişirin.

Sosladığınız tavukgöğüslerini tezgâha alarak, içine hazırladığınız mantarlı içten ve 1 dilim kaşar peyniri koyarak, kenarlarına içe doğru alıp tıpkı dolma sarar gibi sarın. Dolmaların birleşme kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine sıralayın. Sarmaların açılmaması için üzerine birer kürdan batırabilirsiniz.

Çukur bir kabın içine salça, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyerek homojen bir şekilde karıştırın. Karışıma 1,5 su bardağı kadar ılık su ilave edip sardığınız tavukların üzerine dökün. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Fırın tepsinizi alüminyum folyo ile kapattıktan sonra ısınan fırına sürün. Yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra tepsinin üzerindeki alüminyum folyoyu alın ve tekrar fırına vererek 10-15 dakika kadar daha fırınlayın. Mantarlı tavuk sarma hazır, yanında tane tane dökülen bir pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 04:42:31
Mantarlı Tavuk Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mantarlı Tavuk Sarma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mantarlı Tavuk Sarma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Fırında Tavuk Kaç Dakikada Pişer

Fırında tavuk kaç dakikada pişer, fırında pişirilen tavuğun pişme süresi nasıl hazırlandığına bağlıdır. Fırında pişirdiğiniz tavuk bütün haldeyse daha u...
Devamını Oku

Tavuk Döner Terbiyesi

Tavuk döner terbiyesi; evde kendi kendine döner yapmak isteyenler için özel, biraz özgün bir tariftir. Yani itiraf etmek gerekirse pek de yaygın olarak başvuru...
Devamını Oku

Fırında Izgara Tavuk

Fırında ızgara tavuk, ızgara yapmak hem meşakkatli hem de itina isteyen bir iştir. Fakat fırınınızın ızgara bölümü var ise gayet temiz ve ızgara tadında...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Baget

Fırında tavuk baget, tavuk ile hazırlanan yemek seçeneği oldukça fazla olduğu gibi, pratik bir şekilde de hazırlandığı için fazlaca tercih edilen bir et...
Devamını Oku

Fırında Tavuk İncik

Fırında tavuk incik, hazırlanması oldukça kolay olan ve siz diğer yemekler ile uğraşırken kendi, kendine fırında pişebilen bir yemektir. Özel akşamlar i...
Devamını Oku

Fırında Beşamel Soslu Tavuk

Fırında beşamel soslu tavuk, misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz harika bir tavuk yemeğidir. Sürekli aynı tarifleri hazırlamaktan ve yemekten bıktı...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Tavuk

Fırında kremalı tavuk, zor günler de yapılabilecek en kolay tavuk yemeklerinden bir tanesidir. İftar menüsünde, kalabalık gelecek misafirler için yahut ...
Devamını Oku

Erişteli Tavuklu Salata

Erişteli tavuklu salata, Erişteli tavuklu salata besin değeri oldukça yüksek bir salata çeşididir. İnsan sağlığı için büyük fayda sağlamaktadır. Her ne kadar...
Devamını Oku

Patates Püreli Tavuk

Patates püreli tavuk, yaz sıcaklarında hafif bir yemek tercih edenler için harika bir alternatif olacaktır. Yanında bol salata ile tek başına bir öğün oluştu...
Devamını Oku

Tavuk Ciğeri Kızartması

Tavuk Ciğeri Kızartması, Ciğer sevmeyenlere bile sevdirecek cinsten bir tarif sunacağız. Yani aslında nesillerden nesillere geçecek çok kıymetli bir tariftir...
Devamını Oku

Tencerede Tavuklu Patates

Tencerede Tavuklu Patates, tavuk ile patates birbirine çok yakışan ve oldukça lezzetli bir yemek olmaktadır. Tavuklu patatesi tencerede, fırında, güveçte ve ...
Devamını Oku

Tavuk Kızartma

Tavuk kızartma; tavuklu yemekler arasında diğerlerine nazaran biraz daha zahmetli bir tarif olmasına rağmen, özellikleri ev hanımlarının akşam yemeği menüsünde...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Kızartması

Fırında tavuk kızartması hem hafif hem de besleyici özelliği fazla olan bir tavuk yemeğidir. Günün her vaktinde afiyetle tüketeceğiniz fırında tavuk kız...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, klasik yemeklerden ve kızartma türü gıdalardan sıkılmış iseniz size önereceğimiz patatesli tavuk haşlama ile sağlıklı bir yemek...
Devamını Oku

Tavuklu Patates Yemeği

Tavuklu patates yemeği: herkes tarafından sevilen bir yemektir. Sulu yemek denildiğinde akla gelen ilk yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Büyük küçük h...
Devamını Oku

Tavuk Külbastı

Tavuk külbastı, kemiksiz tavuk eti ile muhteşem bir sos hazırlayarak harika lezzette bir yemek hazırlayabilirsiniz. Muhteşem bir sosla pratik ve lezzetl...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

Beşamel soslu mantarlı tavuk, özel akşamlar için güzel bir ana yemek olarak düşünülebilir. Ayrıca ramazan ayının yaza dek gelmesi ile yemek seçeneklerimiz de...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu karnıyarık, özellikle kırmızı et yemeyen kişiler için tavuklu karnıyarık alternatif bir tercih olarak düşünülebilir. Karnıyarık, yemek kültürümü...
Devamını Oku

Tavuk Marine

Tavuk marine beyaz et sınıfında yer alan tavuk etine lezzet katmak amacıyla yapılan işlemlerdir. Tavuk marine yani tavuk etinin terbiye edilmesi demektir. Ma...
Devamını Oku

Barbekü Soslu Tavuk

Barbekü soslu tavuk, barbekü sos et yemeklerine çok yakışan bir sos türüdür. Size et yemeklerini soslayarak hazırlamayı ve yemeyi seviyorsanız barbekü s...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Fırında Tavuk Kaç Dakikada Pişer
Tavuk Döner Terbiyesi
Fırında Izgara Tavuk
Fırında Tavuk Baget
Fırında Tavuk İncik
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024