Patatesli tavuk, patates ve tavuk ile hazırlanan yemekler pratik olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça zengindir. Patatesli tavuk yemekleri ile tek başına bir öğün oluşturabileceğiniz gibi özel yemeklerinizde ana yemek olarak servis edebilirsiniz.
Patatesli Tavuk Kızartması
Patatesli Tavuk Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri
- 2 tane tavuk kalça
- 2 tane orta boy patates
- Kırmızı pul biber, karabiber, kekik ve tuz
Kızartmak için
- Yeteri kadar sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Patatesli Tavuk Kızartması Nasıl Yapılır?
Yemeği hazırlamak için ilk önce patateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın.
Kızartma tavasına sıvı yağ ekleyerek kızdırın. Patatesleri kızgın yağda kızartın. Ardından tavadaki sıvı yağı boşaltın. Tavaya tereyağını ve bir miktar sıvı yağ ekleyip, köpürtün. Tavuk etlerini yıkadıktan sonra kurulayın. Etlere tuz ve baharat serpiştirerek köpürttüğünüz yağda güzelce kızartın. Ardından kızaran tavuklara önceden kızarttığınız patatesleri ilave edip, bir iki defa çevirin. Patatesli Tavuk kızartması servis için hazır.
Afiyet olsun.
Fırında Patatesli Tavuk
Fırında Patatesli Tavuk İçin Gerekli Malzemeleri
- 6 parça tavuk budu
- 4 tane orta boy patates
- 5 diş sarımsak
- Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve biberiye
- Yarım limon suyu
Fırında Patatesli Tavuk Nasıl Yapılır?
Tavukları bol su ile yıkayın.
Bir miktar suya yarım limon suyu ilave ederek karıştırın. Yıkadığınız tavuğu limon suyu ilaveli suda en az 1 saat kadar bekletin. Tavuğun sosunu hazırlamak için, sarımsakların kabuklarını soyup uygun bir kabın içine rendeleyin. Üzerine biberiye, karabiber, sıvı yağ ve tuz ekleyerek karıştırın. Limonlu suda beklettiğiniz butları tekrar yıkayarak pişirme kâğıdı serili fırın tepsisine sıralayın. Hazırladığınız sosu tepsiye sıraladığınız butlara fırça yardımı ile sürün. Ardından patatesleri soyup yıkayın. Armut dilimi şeklinde doğrayarak tavukların arasına dizin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırın tepsisini folyo ile kaplayarak yemeği sıcak fırına verin. Yaklaşık 30 dakika kadar folyo ile pişirin. 30 dakika sonra folyoyu açarak tavuk ve patates kızarıncaya kadar fırında bekletin. Malzemeler istediğiniz kıvamda kızardığı zaman fırında patatesli tavuk servis için hazır olacaktır.
Afiyet olsun.
Patatesli Tavuk Yemeği
Patatesli tavuk Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
- 1 tane parçalanmış tüm tavuk
- 2 tane orta boy patates
- 3 tane orta boy domates
- 2 tane orta boy kuru soğan
- 3-4 tane sivribiber
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- Karabiber, tuz ve kırmızı pul biber
Patatesli Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır?
Tavuğu temizledikten sonra yıkayın. Kuru soğanı soyduktan sonra irice doğrayın. Doğradığınız soğanları geniş bir tencereye yerleştirin. Yıkadığınız tavuk etlerini kuru soğanın üzerine sıralayın. Patatesin kabuğunu soyduktan sonra dilim dilim doğrayıp, tavukların üzerine sıralayın. Son olarak domates ve biberleri doğrayıp tencerenin üstüne yerleştirin. Damak tadınıza göre tuz ve baharatları ilave edin. 1 çorba kaşığı domates salçasını yeteri kadar su ile özeyin. Salçalı suya sıvı yağ ekleyip karıştırın. Hazırladığınız salçalı sosu tenceredeki malzemelerin üzerinden gezdirerek dökün. Yemeği önce yüksek ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Yemek kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp yemek suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun.