Soslu Tavuk
Soslu tavuk, tavuk farklı soslar ile buluşturularak mükemmel lezzetler yakalanabilir. Tavuk yemekleri için birbirinden farklı birçok sos hazırlanarak kullanılabilmektedir. Muhteşem bir sos ile hazırlanan tavuk yemeğine hem siz hem de sevdikleriniz bayılacak.
Soslu Tavuk İçin Gerekli MalzemeleriSosu için- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tane yumurta
- Kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve kekik
Kızartmak için- 1 su bardağı galeta unu
- Yeteri kadar sıvı yağ
Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?
İlk olarak tavuk etlerini yıkayın ve ince uzun olacak şekilde doğrayın.
Sosu hazırlamak için uygun bir kabın içine, domates salçası, yoğurt, yumurta, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve kekiği ekleyin. Malzemeleri homojen bir şekilde karıştırarak ince uzun doğradığınız tavuk etlerini sosa dahil edin. Sosu tavuk etine iyice bulayarak kabın ağzını kapatıp buzdolabında 60 dakika kadar bekletin.) Eğer 60 dakika bekleyecek zamanınız yoksa hiç beklemeden de yemeği hazırlayabilirsiniz.) Galeta ununu geniş bir tabağa boşaltın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz tavuk etlerini galeta ununa bulayın. Kızartma tavasına yeteri kadar sıvı yağ ekleyip kızdırın. Kızan yağda galeta ununa buladığınız tavuk etlerini kızartın. Kızaran etleri servis tabağına dizerek, servise sunun.
Afiyet olsun.
Hardal Soslu Tavuk
Hardal Soslu Tavuk İçin Gerekli Malzemeleri- 4 tane tavuk göğsü (Kemiksiz)
- 1 kahve fincanı soya sosu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kahve kaşığı domates salçası
- Kırmızı pul biber
- Tuz
- Kekik
- 10 diş sarımsak
Hardal Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?
Tavuk etlerini yıkadıktan sonra küp-küp doğrayarak çukur bir kabın içine alın.
Üzerine soya sosunu ve yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyerek karıştırın. Kabın ağzını streç film ile kaplayarak buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
Yanmaz bir tavaya arta kalan sıvı yağı ekleyerek ısıtın. Dinlenen tavuk etlerini yüksek ısıda kızan yağın içinde pişirin. Tavukların pişmesine yakın üzerine kırmızı pul biber ve domates salçasını ekleyerek karıştırın. Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra rendeden geçirin ve malzemelere dahil edin. Sarımsaklar ile tüm malzemeyi 2-3 dakika kadar daha kavurun. Ocaktan almadan önce kekiği ve tuzu ilave ederek karıştırın. Soya soslu tavuk servis için hazır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 13:22:40
Soslu Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|