Soya soslu tavuk, öncelikle soya sosunun faydaları her geçen gün artmakla birlikte soya sosu ile yapılan yemeklerde git gide çoğalmaktadır. Soya soslu tavuk da faydası saymakla bitmeyen önemli yemeklerden biridir. Tavuğun inanılmaz faydaları ile soya sosunun antioksidanı birleşince ortaya harika bir lezzet ve tam anlamıyla sağlıklı bir yemek çıkıyor.
Uzman doktorlar sağlıklı her kişinin günde bir yemek kaşığı kadar soya sosu kullanması tarafında her fikirdir. Şimdi size önereceğimiz soya soslu tavuk yemeği ile sevdiğiniz kişilere inanılmaz faydalı bir yemek sunabilirsiniz.
Soya Soslu Tavuk Malzemeleri
- 2 tane kemiksiz tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı karbonat (Kabartma tozu değil!)
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 fiske tuz (Soya soslu tuzlu olduğu için dikkatli olmak gerekir)
Soya Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?
Soya soslu tavuk için kemiksiz olarak aldığımız tavuk göğüslerini kare şeklinde ve zar boyutunda doğrayıp yıkayalım. Yıkadığımız etleri bir karıştırma kabının içerisine alalım ve üzerine pul biber, tuz, kekik, soya sosu, karbonat ve sirke ilavesi yapıp harmanlayalım. Tavuk etini diğer malzemeler ile lezzetlendirdikten sonra üzerine bir folyo kapatalım ve buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar bekletelim.
Dinlendirdiğimiz etimizi dolaptan alalım ve sıvıyağı ilave edilmiş tavanın içerisinde sürekli karıştırarak yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.
Kısık ateşin üzerinde pişirdiğimiz soya soslu tavuğumuzu servis tabaklarına alalım ve sıcak olacak şekilde sunum yapalım.
Afiyet olsun.