Tavuk suyu çorba, şifa ve vitamin deposu olan tavuk suyu ile hazırlanan çorbalar, ayrıca protein, vitamin ve madensel tuzlar açısından oldukça zengin içeriğe sahiptir. Sofralarımızdan eksik etmediğimiz çorbalarımız, tavuk suyu ve beraberinde bir miktar tavuk eti ile hazırlanarak tüketildiği zaman, lezzetinin yanı sıra enerji ve güç kaynağı haline gelecektir.
Tavuk suyu ve tavuk eti ile hazırlanan çorbaları sofralarımızdan eksik etmeyerek sağlığımız ve belli başlı bazı hastalıklardan korunabiliriz. Özellikle bu tür çorbaların soğuk kış günlerinde tüketilmesinde oldukça büyük faydalar vardır. Bugün sizler ile şifa kaynağı bir çorba tarifi olan tavuk suyu çorbayı paylaşacağız.
Tavuk Sulu Çorba İçin Gerekli Malzemeleri
- 1 adet tavuk göğüs eti
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı kadar tavuk suyu
- 2 su bardağı kadar su
- Yeteri kadar tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuk Sulu Çorba Terbiyesi için
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
Tavuk Suyu Çorba Nasıl Yapılır?
Tavuk suyu çorbamızın yapımına öncelikle 1 adet tavuk göğüs etini bir tencereye ekledikten sonra üzerine altı su bardağı kadar su ve yeteri kadar tuz ilave ederek başlayalım.
Tavuk göğsü yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Ardından haşlanarak yumuşayan tavuk göğüs etini haşlama suyunun içinden çıkartıp kemiklerini temizledikten sonra ufak parçalar şeklinde didikleyerek hazırda bekletelim.
Daha sonra çorba tenceremizi ocağa koyalım, içine 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave ederek yağı ısıtalım. Isınan yağın üzerine 1 adet kuru soğan ve 2 diş sarımsağın kabuklarını soyalım, incecik doğrayarak ekleyelim. Soğan ve sarımsaklar kavrularak pembeleştikten sonra üzerine 1 çay bardağı arpa şehriye ilave ederek kavurmaya devam edelim. 1 adet havucun kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim, kavrulmakta olan şehriyelerin üzerine ilave ederek kavuralım. Üzerine yeteri kadar tuz, 3 su bardağı sıcak su ve 2 su bardağı tavuk suyu ilave ederek kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte şehriyeler hafifçe yumuşayana kadar pişirelim.
Yumuşayan şehriyelerin üzerine didiklenmiş tavuk etlerini ekleyerek pişirmeye devam edelim. Ayrı bir kabın içine 1 adet yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çorba kaşığı un ilave ederek karışımı iyice çırpalım. Ardından iyice çırpılan karışımın üzerine kaynamakta olan çorbamızın suyundan 1 çorba kepçesi kadar alarak karışımı açalım ve çorbamızın üzerine dökerek karıştıralım. Hazır hale gelen tavuk suyu çorbamız artık servise hazır. Ocaktan alarak sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.