Tavuk yahni, özel günlerde olduğu gibi iftar sofraları içinde hazırlanılan leziz bir tavuk yemeğidir. Doyurucu özelliğinden dolayı tüm ailenin bir arada olduğu dönemlerde tavuk yahni hazırlayabilir ve sevdiklerinize faydalı bir yemek ikramında bulunabilirsiniz. Aynı zamanda tavuk yahni, Türk mutfağının eşsiz yemeklerinden biri olup yanında herhangi başka yemeğe gerek kalmadan tüketilebilir.
Tavuk Yahni Malzemeleri
- 10 tane tavuk baget veya bir tane tüm yarka tavuk
- 4 tane olgun domates
- 1 avuç arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 şeker kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Tavuk Yahni Nasıl Yapılır?
Tavuk yahni için öncelikle düdüklü tencerenin içerisine sıvıyağ ile tereyağı alıp eritelim. Arpacık soğanların kabuklarını soyalım ve eriyen yağın içerisine alıp hafif kavuralım. Havuçların dış kısmını sürtelim ve ay şeklinde ya da yuvarlak, yuvarlak doğrayıp soğanların yanına alalım. Tavuk bagetlerini veya yemeklik olarak parçalattığımız tüm tavuğu yıkayalım ve akabinde tenceremizin içerisine alıp bir müddet karıştırarak kavuralım.
4 tane olgun domatesimizi rendeleyelim, sarımsakları bıçağın ters tarafı ile ezelim ve baharatlar ile yemeğimizin içerisine alıp karıştıralım.
Biber salçası ile domates salçasını 2 su bardağı sıcak su ile inceltelim ve yemeğimizin üzerine döküp tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık olarak tavuk yahni yemeğimizi düdüklü tencerenin içerisinde 25-30 dakika kadar pişirip servis tabaklarına alalım ve maydanoz yaprakları ile süsleyip sunum yapalım.
Afiyet olsun.