Tavuklu ana yemekler, tavuklu ana yemekler oldukça sevilen yemek tariflerindendir. Tavuk özellikle kırmızı et yemeyip beyaz et tercih edenlerin en sevdiği yemeklerde kullanılır. Pilavlar da sebze yemeklerinde fırın yemeklerinde oldukça sık kullanılan tavuk yine mangal şeklinde soslu tavuk kızartmalar yapılabilir. Tavuk yemekleri çok sevildiği gibi lezzetli ve kolay olan pratik yemek tariflerinden biridir.
Her biri birbirinden çok lezzetli olan bu yemekler aynı zamanda sağlıklı ve ekonomik olan bu yemekler kırmızı et yemeklerine göre daha sağlıklıdır. Kolesterol seviyenizi daha dengede tutar.
Tavuklu patates yemeği
Tavuklu patates yemeği yapımı için gerekli malzemeler
1 paket tavuk pirzola
4-5 adet patates
1 baş sarımsak
2 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 cay kaşığı tuz
Tavuklu patates yemeği nasıl yapılır?
Tavuklu patates yemeği oldukça sevilen bir yemek olduğu için sıklıkla yapılır. Damak tadına göre fırın poşeti ya da fırın kabı güveç tencere tercih edebilirsiniz. Fırın kabında daha çıtır bir lezzet olacaktır. Bu nedenle fırın kabı tercih edebilirsiniz. Yemeğin yapımı için ilk olarak patates soğan ve sarımsak kabukları soyulur ve yıkanır. Ardından dilimlenerek fırın tepsisine dizilir. Tavuk pirzolalar da dizilir.
Son olarak domates dilimlenerek en üste dizilir. Ardından sosu hazırlanır. Sos için sıvıyağ salça baharatlar derin bir kaba alınır. Tuz eklenir ve üzerine de bir buçuk su bardağı su eklenerek iyice çırpılır. 200 derece fırına verilir ve iyice pişirilir. Ardından fırından alınarak servis edilir.
Afiyet olsun.
Tavuk sote
Tavuk sote yapımı için gerekli malzemeler
1/2 kilogram tavuk göğüs eti
10 adet yeşil sivri biber
6 tane domates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Tavuk sote nasıl yapılır?
Tavuk sote yapımı için ilk olarak tavuk göğüs eti küçük kuşbaşı şeklinde doğranır ve bir tencereye alınır. Suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir. Tavuklar suyunu çekince sıvıyağ ekleyin. Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edin ve kızartın. Hafif kızarınca biberler küçük küçük doğranarak eklenir. Biberler kızarınca domates kabukları soyularak doğranır ve onlarda ilave edilir. Tuz atılır ve isteğe göre toz acı biber eklenebilir. Domates iyice pişince ocağın altı kapatılır ve servis edilir.
Afiyet olsun.
Tavuk kanat kızartma
Tavuk kanat kızartma yapımı için gerekli malzemeler
1 kilogram tavuk kanat
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tavuk kanat kızartma nasıl yapılır?
Tavuk kanatlar derin bir kaba alınır. Üzerine tüm baharatlar eklenir. İki yemek kaşığı yoğurt ve tuz da eklenip iyice karıştırılır. Ardından üzeri kapatılır ve buzdolabında iki saat dinlendirilir. Daha sonra tavaya az bir yağ alınarak arkalı önlü kızartılır. Ardından servis edilir.
Afiyet olsun.
21.01.2024 08:17:00
Tavuklu Ana Yemekler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Akşama yemeğine misafirim var. Ve ne yemek yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok tavuklu bir ana yemek yapmayı düşünüyorum. Ama ne yapacağıma karar veremedim. Sizce tavuklu ana yemek olarak ne yapabilirim? Nursu . 01.09.2018
Tekinel : Merhaba nursu hanım, fırında tavuk sote güzel ve lezettli bir yemek olacaktır. Zeytin yapı, kekik, tuz, karabiberi patates, soğan, biber ve tavuk ile beraber harmanlayıp fırına verdiğinizde mükemmel bir lezzet ortaya çıkıp misafirleriniz lezzetle yiyecektir. Afiyet olsun. 12.09.2018 11:59:29
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024