Yemeğimize başlamadan önce ilk olarak bamyaların temizlenmesi gerekir. Yalnız temizlenmesi esnasında başının sert yerlerini keserken huni şeklinde alınması gerekir ki bamyanın salyasını kurutma şansınız olsun. Başları temizlenen bamyalar yarım saat veya bir saat kadar yıkandıktan sonra güneşte bekletilir ki sebzenin salyası kuruyabilsin. Daha sonra salyaları kurutulan bamyalar beklerken biz diğer taraftan tencere içerisine biraz yağ ilave edilerek doğranan biber ve soğanları ocak üzerindeki tencerenin içerisine ilave ederiz. Daha sonra soğanlar pembeleşinceye kadar yağ ile kavrulduktan sonra küp-küp ve küçük parçalar halinde doğranan tavuk parçaları ilave edilerek tavuklar pişinceye kadar kavrulmaya başlanır.
Tavuk etleri suyunu bırakıp iyice çektiği zaman içerisine doğranmış domateslerde eklenir, karıştırılarak içerisine su ile yumuşatılmış biber salçası da eklenir. Daha sonra içerisine baharatlar ve tuz ilave edilerek en son kenarda dinlenmeye bırakılan bamyalar da ilave edilerek içerisine yarım limon suyu ve yettiğince kaynamış su ilave edilerek altı kısık şekilde ocakta pişmeye bırakılır. Yaklaşık yarım saat sonra yemeğimiz pişmiş ve hazır hale gelmiş olur.
Afiyet olsun.