Bu tarifte ilk önce tavuk göğsünü küp-küp doğrayın. Daha sonra bir tencere haşlayın. Başka bir tencerede sıvı yağ ile ev eriştesini bir iki dakika kavurun. Tavuk göğsü haşlandıktan sonra suyunu erişteye ekleyin. Eğer tavuk suyu az geldi ise eriştenin üzerini bir parmak geçene kadar sıcak su koyun. Tuzunu ekleyin ve arada karıştırarak erişte suyunu çekene kadar pişirin. Ancak hiç karıştırmazsanız erişte lapa olur tencerenin dibine yapışır. Başka bir tencerede ise tereyağı ile sarımsakları kavurun. Üzerine haşladığınız tavuk göğsünü koyun ve kavurmaya devam edin. Tavuklar kavrulurken domatesi küp-küp doğrayın ve tencereye atın.
Yaklaşık on dakika kadar da domates ile kavurun ve ocağın altını kapatın. Bu sosa son olarak zerdeçal koyun ve karıştırın. Pişirdiğiniz erişteleri tabaklara servis yapın. Servis yapılan eriştelerin üzerine hazırladığınız sosu dökün. Sosun üzerine ince ince kıyılmış maydanoz ekleyin.
Tavuklu Erişte servise hazır.
Afiyet olsun.