Makarnaları bir tencerede sekiz, on dakika kadar haşlayıp süzüyoruz. Makarnalar haşlanırken başka bir tencerede kuşbaşı doğranmış ve iyice yıkanmış olan tavuk göğsünü çok az su ile haşlıyoruz. Haşlanan ve suyunu çeken tavuklarımızın üzerine yağımızı döküp hafif kızarana kadar bekliyoruz. Rengi değişen tavuklarımızın üzerine iyice yıkanan ve doğranan kırmızı biberleri ekliyoruz. Bir iki dakika karıştırıp üzerine çok az su ile yumuşattığımız salçamızı ekleyip salça kokusu çıkana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından yıkanıp doğranmış olan mantarları ilave edip, mantarlar yumuşayana kadar ağzı kapalı kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
Mantarlarda yumuşayınca yıkayıp rendelediğimiz domatesleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Mantarlar ve domatesler bıraktıkları suyu çekince teker teker baharatlarını ilave ediyor ve karıştırıyoruz. Tüm eklenen malzemelerin piştiğinden emin olup son olarak da haşladığımız makarnayı tencereye alıyor ve karıştırıyoruz. Birkaç dakika daha kısık ateşte tutup yemeğimizi ocaktan alıyoruz. Sıcakken servis ediyoruz. Kaşar peynirini makarna sıcakken ve servis tabağına aldıktan sonra tabaklarımızın üzerine isteğimize göre az ya da çok kullanabiliriz.
Afiyet olsun.