Tavuklu Mantı

Tavuklu mantı, genellikle herkes tarafından sevilerek tüketilen mantının pek çok hazırlama türü vardır. Değişik iç harçlar kullanılarak yapılan mantı çeşitleri arasında tavuklu mantı da oldukça popülerdir. Bu nefis mantıyla akşam yemekleriniz ve davet sofralarınızı şahane bir şölene dönüştürebilirsiniz. Beğeni ile tüketeceğiniz tavuklu mantı nasıl hazırlanıyor, dilerseniz hep beraber başlayalım.

Tavuklu Mantı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 adet hazır yufka
  • 1 adet kemikli tavukgöğsü
  • 1adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Tavuklu Mantı Sosu için

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Tavuklu Mantı Üzeri için

  • 2 su bardağı ılıtılmış tavuk suyu
  • Yarım kg süzme yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır?

Tavuklu mantı yapımına öncelikle 1 adet kemikli tavuk göğüs etini uygun bir tencereye alarak, üzerine su ve yeteri kadar tuz ilave ederek ocağa alıp, tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Ardından haşlanarak yumuşayan tavuk etlerini, haşlama suyunun içinden çıkarttıktan sonra, kemiklerinden ayırarak ufak ufak didikleyelim ve bir kenarda beklemeye bırakalım.

Daha sonra küçük bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyerek ısıtalım. 1 adet kuru soğanın kabuklarını soyarak ince yemeklik doğradıktan sonra ısınan yağın içine alarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave ederek salçaları da 2-3 dakika kadar kavurarak üzerine didilmiş tavuk etlerini ekleyerek karıştıralım. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber, yeteri kadar tuz ilave ederek tavuklu harcımızı ocaktan alalım, ılıması için bekletelim.

Ardından 2 adet hazır yufkanın birisini tezgâhımızın üzerine sererek üzerine hazırladığımız iç harcın yarısını serpiştirerek yerleştirelim. Yufkayı rulon şeklinde saralım. Rulo şekline getirdiğimiz yufkayı 2 parmak iriliğinde keserek parçalara ayıralım. Diğer yufkaya da aynı işlemleri uyguladıktan sonra fırın tepsimizi yağlayarak kestiğimiz rulo parçalarını dik olacak şekilde dizelim. Ardından fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verelim ve yufkalar pembeleşinceye kadar pişirelim.

Tavuklu mantımızın sosunu hazırlamak için bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritelim ve üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ilave ederek karıştıralım. Üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave ederek sos kaynadıktan sonra ocaktan alalım. Fırından aldığımız tavuklu mantıların üzerine 2 su bardağı kadar ılık tavuk suyunu gezdirerek dökelim. 2-3 diş sarımsak ekleyerek kıvama getirdiğimiz yoğurdu mantımızın üzerine bir kaşık yardımı ile gezdirerek dökelim. Ardından yoğurdun üzerine sosu gezdirdikten sonra, üzerine 1 tatlı kaşığı kadar sumak, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve karabiber serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 09:52:40
Tavuklu Mantı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuklu Mantı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuklu Mantı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Fırında Tavuk Kaç Dakikada Pişer

Fırında tavuk kaç dakikada pişer, fırında pişirilen tavuğun pişme süresi nasıl hazırlandığına bağlıdır. Fırında pişirdiğiniz tavuk bütün haldeyse daha u...
Devamını Oku

Tavuk Döner Terbiyesi

Tavuk döner terbiyesi; evde kendi kendine döner yapmak isteyenler için özel, biraz özgün bir tariftir. Yani itiraf etmek gerekirse pek de yaygın olarak başvuru...
Devamını Oku

Fırında Izgara Tavuk

Fırında ızgara tavuk, ızgara yapmak hem meşakkatli hem de itina isteyen bir iştir. Fakat fırınınızın ızgara bölümü var ise gayet temiz ve ızgara tadında...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Baget

Fırında tavuk baget, tavuk ile hazırlanan yemek seçeneği oldukça fazla olduğu gibi, pratik bir şekilde de hazırlandığı için fazlaca tercih edilen bir et...
Devamını Oku

Fırında Tavuk İncik

Fırında tavuk incik, hazırlanması oldukça kolay olan ve siz diğer yemekler ile uğraşırken kendi, kendine fırında pişebilen bir yemektir. Özel akşamlar i...
Devamını Oku

Fırında Beşamel Soslu Tavuk

Fırında beşamel soslu tavuk, misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz harika bir tavuk yemeğidir. Sürekli aynı tarifleri hazırlamaktan ve yemekten bıktı...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Tavuk

Fırında kremalı tavuk, zor günler de yapılabilecek en kolay tavuk yemeklerinden bir tanesidir. İftar menüsünde, kalabalık gelecek misafirler için yahut ...
Devamını Oku

Erişteli Tavuklu Salata

Erişteli tavuklu salata, Erişteli tavuklu salata besin değeri oldukça yüksek bir salata çeşididir. İnsan sağlığı için büyük fayda sağlamaktadır. Her ne kadar...
Devamını Oku

Patates Püreli Tavuk

Patates püreli tavuk, yaz sıcaklarında hafif bir yemek tercih edenler için harika bir alternatif olacaktır. Yanında bol salata ile tek başına bir öğün oluştu...
Devamını Oku

Tavuk Ciğeri Kızartması

Tavuk Ciğeri Kızartması, Ciğer sevmeyenlere bile sevdirecek cinsten bir tarif sunacağız. Yani aslında nesillerden nesillere geçecek çok kıymetli bir tariftir...
Devamını Oku

Tencerede Tavuklu Patates

Tencerede Tavuklu Patates, tavuk ile patates birbirine çok yakışan ve oldukça lezzetli bir yemek olmaktadır. Tavuklu patatesi tencerede, fırında, güveçte ve ...
Devamını Oku

Tavuk Kızartma

Tavuk kızartma; tavuklu yemekler arasında diğerlerine nazaran biraz daha zahmetli bir tarif olmasına rağmen, özellikleri ev hanımlarının akşam yemeği menüsünde...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Kızartması

Fırında tavuk kızartması hem hafif hem de besleyici özelliği fazla olan bir tavuk yemeğidir. Günün her vaktinde afiyetle tüketeceğiniz fırında tavuk kız...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, klasik yemeklerden ve kızartma türü gıdalardan sıkılmış iseniz size önereceğimiz patatesli tavuk haşlama ile sağlıklı bir yemek...
Devamını Oku

Tavuklu Patates Yemeği

Tavuklu patates yemeği: herkes tarafından sevilen bir yemektir. Sulu yemek denildiğinde akla gelen ilk yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Büyük küçük h...
Devamını Oku

Tavuk Külbastı

Tavuk külbastı, kemiksiz tavuk eti ile muhteşem bir sos hazırlayarak harika lezzette bir yemek hazırlayabilirsiniz. Muhteşem bir sosla pratik ve lezzetl...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

Beşamel soslu mantarlı tavuk, özel akşamlar için güzel bir ana yemek olarak düşünülebilir. Ayrıca ramazan ayının yaza dek gelmesi ile yemek seçeneklerimiz de...
Devamını Oku

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu karnıyarık, özellikle kırmızı et yemeyen kişiler için tavuklu karnıyarık alternatif bir tercih olarak düşünülebilir. Karnıyarık, yemek kültürümü...
Devamını Oku

Tavuk Marine

Tavuk marine beyaz et sınıfında yer alan tavuk etine lezzet katmak amacıyla yapılan işlemlerdir. Tavuk marine yani tavuk etinin terbiye edilmesi demektir. Ma...
Devamını Oku

Barbekü Soslu Tavuk

Barbekü soslu tavuk, barbekü sos et yemeklerine çok yakışan bir sos türüdür. Size et yemeklerini soslayarak hazırlamayı ve yemeyi seviyorsanız barbekü s...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Fırında Tavuk Kaç Dakikada Pişer
Tavuk Döner Terbiyesi
Fırında Izgara Tavuk
Fırında Tavuk Baget
Fırında Tavuk İncik
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024