Bu malzemelerin haricinde damak zevkine uygun olarak çeşitli garnitürler veya yeni malzemeler ekleyerek börek iç harcına ilave edebilirsiniz. Maydanoz bu malzemelere örnek olarak verilebilir. 500 gram tavuk göğsünü haşlayıp, tavuğu küçük parçalara ayırın, tavuk suyunu süzün ve suyunu dökmeyin, süzülen tavuk suyu yufkaların birbirinden ayrılması ve ıslatılması işleminde kullanılacaktır. Yeterli büyüklükteki bir tavaya zeytinyağı koyularak birkaç dakika beklenir, önceden yemeklik yapılacak şekilde küçük parçalara doğranmış olan soğan tavaya eklenir. Haşlanmış olan tavuğa ayrı bir kapta salça pul biber ve karabiber ile yoğurun ve iç malzemesini hazırlayın.
Tavuk suyu ile ıslatılan yufkaları tepsiye kaplayacak şekilde koyun ve kenarları içe geçecek şekilde dizin. Kenarlarını boşluk kalmayacak şekilde iyice yağlayın. Hazırlanan iç harcı tavada birkaç dakika ılık su ile ısıttıktan sonra üst üste konulan yufkaların iç kısmına yerleştirin. İçe doğru bükülmüş olan yufka kenarları iç harcın üstüne gelecek şekilde katlanır. Diğer kenarda bulunan yufkada rulo şeklini almak ve iç harcın kapatılması için üst taraftan dikdörtgen biçiminde sarılır. Rulo şekli oluşturulan yufkaların üzerine yumurtanın sarısı sürülerek, üstüne çörek otu eklenir. Yoğurt sürmeniz böreğin yumuşak ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Fırına verilmeden önce yumurta sarısı sürülmeden yufkanın üzerine yoğurt sürülebilir. Daha önceden 180 derece ile 10-15 dakika bekletilen fırına tepsiyi koyarak yaklaşık olarak 40 dakika iyice kızarması beklenilir. Fırından çıkarılan
tavuklu rulo börek bir müddet bekletildikten sonra dilimlenerek servise hazır hale getirilir.