Bu tarifte ilk önce derin bir tencerede tavuk göğsünü haşlayın. Tavuk göğsü haşlandıktan sonra tavuğu güzelce parçalayın. Daha sonra kırmızı biber ile kuru soğanı ince kıyın. Zeytinyağı ile tavada kavurun. Kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ve üzerine bezelyeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin ve son olarak küçük parçalara ayırdığınız tavukları ekleyin. İç harcı için son olarak tuzunu ve kara biberini atın ve karıştırıp ocağı altını kapatın.
Tavuklu Yufka Böreğinin sosu için ise bir tavada tereyağını eritin ama yakmamaya özen gösterin.
Eriyen tereyağının üzerine sütü koyun. Son olarak yumurtayı da ekleyin ve karıştırın. Daha sonra yufkayı ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız sostan fırça yardımıyla boş hiçbir yer kalmayacak şekilde sürün. Kestiğiniz tarafına düz bir şekilde koyun ve rulo yapıp gül şekline getirin. Diğer yufkalara da aynı aşamalardan geçirin. Hepsi bittikten sonra isterseniz tepsinizi yağlayın ya da yağlı kâğıt yerleştirin. Yaptığınız börekleri tepsiye yerleştirin. Üzeri için yumurtayı sarısından ve akından ayırın. Fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürün. Son olarak böreğin üzerine susam dökün. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına atın. Böreklerin üzeri altın sarısı olana kadar pişirin. Yaklaşık pişme süresi 50 dakikadır.
Afiyet olsun.