Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bulgur Pilavı

Tavuklu bulgur pilavı, öğle veya akşam yemeği için düşünülebilecek enfes bir pilav tarifidir. Doyurucu özelliği fazla olan tavuklu bulgur pilavının sağlık açısından da faydası oldukça çoktur. Özellikle bağırsak kanserine karşı koruyucu özelliği olan bulgur, aynı zamanda sağlıklı yaşamın kapılarını aralıyor. Bilhassa tavuk eti ile birleştirilerek hazırlanan tavuklu bulgur pilavı için tam anlamıyla şifa kaynağı diyebiliriz.

Tavuklu Bulgur Pilavı Malzemeleri

  • 3 adet tavuk budu (Tavukgöğsü de kullanılabilir, ancak biraz yavan olabilir)
  • 3,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlık Aşaması

Tavuklu bulgur pilavının hazırlanışı için öncelikle tavuk butlarını yıkayın ve bir tencereye alarak üzerine su ekleyin. Etleri orta ateşte istenilen yumuşaklığa gelene kadar pişirin. İstediğiniz kıvama gelen tavuk butlarını suyun içerisinden bir kevgir yardımıyla çıkarın ve soğuması için bir tabağa dizin.

Bulguru ince delikli bir kevgirin içerisine boşaltın ve sıcak suyla güzelce yıkayıp suyunu süzün. Pilav tenceresine yağı ilave edip eritin ve üzerine bulgurları ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurun. Yeterli sürede kavrulan bulgurların üzerine 4 su bardağı sıcak tavuk suyu ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişmeye bırakın.

Pişirme Aşaması

Soğumuş olan tavukları kemiklerinden sıyırıp parçalara ayırın ve suyunu çeken pilavın üzerine yerleştirin. Arzu ederseniz, pilavın suyunu ilave etmeden önce haşlanmış tavuk etlerini bulgurun içerisine dahil edebilir ve bulgur ile tavuğu aynı anda pişirebilirsiniz. Böylece lezzet daha yoğun olacaktır.

Servis Önerisi

Tavuklu bulgur pilavımız servise sunmak için hazır hale gelmiştir. Sıcak olarak servis tabaklarına alıp üzerine karabiber serpiştirin ve yanında bir bardak ayran ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bulgur, lif içeriği yüksek bir tahıldır ve sindirim sağlığını destekler. Ayrıca, B vitaminleri açısından zengindir ve enerji metabolizmasını destekler. Tavuk ise, yüksek kaliteli protein kaynağıdır ve kas gelişimi için önemlidir. Bu nedenle, tavuklu bulgur pilavı dengeli bir öğün olarak kabul edilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni