Tavuklu Mantar SoteTavuklu Mantar Sote, her yörenin ve her mutfağın favori yemeklerinden biridir. Yapımı kolay, lezzeti ise oldukça doyurucudur. Tavuk ve mantarın uyumu bu yemeği mükemmel kılar. Tavuklu Mantar Sote, pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servis edildiğinde tadı daha da zenginleşir. Mantarın tavukla birleşimi sayesinde çocuklar mantarı severek yerler. Bu yemek, annelerin çocuklarına mantarı sevdirmesi için ideal bir seçenektir. Tavuklu Mantar Sote'yi ocakta, tavada, güveçte veya fırında pişirmek mümkündür. Her mevsim rahatlıkla tüketilebilir. Sunum sırasında pilav veya patates püresi ile servis edilerek hem görsel hem de lezzet bakımından zenginleştirilebilir. Tavuklu Mantar Sote İçin Malzemeler
Tavuklu Mantar Sote Nasıl Yapılır?Yemeğimizi hazırlama aşamasında ilk olarak sebzeleri eşit büyüklükte doğrayın. Domatesleri küp şeklinde doğrayıp bir kaba alın. Kırmızı ve yeşil biberleri ortadan ikiye kesin, çekirdekleri çıkarıp atın ve biberleri yarım ay şeklinde kesin. Mantarları büyüklüklerine göre ince dilimler veya iri parçalar halinde doğrayın. Mantarların kararmaması için limonlu suda bekletin. Soğanları küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını uygun bir tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini tavaya ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar harlı ateşte soteleyin. Ardından kırmızı ve yeşil biberleri, soğanları ve mantarları ekleyin ve 10 dakika daha soteleyin. Doğranmış domates, tuz ve sarımsağı ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak taze çekilmiş karabiber, kekik ve pul biberi ekleyin. Pişirdiğiniz tavuklu mantar soteyi ocaktan alın ve uygun genişlikte bir borcama koyun. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Tavuklu mantar sote ılındıktan sonra servis edebilirsiniz. Yanında patates püresi, pilav, çoban salatası, cacık veya ayran ile servis ederek menüyü zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun. Tavuklu mantar soteyi pişirdikten sonra küçük güveçlere döküp üzerine domates dilimi ve kaşar dilimi koyarak fırına verirseniz sonuç ve lezzet mükemmel olacaktır. Denemenizi tavsiye ederim. |
Tavuklu Mantar Sote yaptım ama mantarların kararmaması için limonlu suda bekletmek gerçekten bu kadar etkili mi? Bir de hangi pilav türüyle daha uyumlu olur sizce, pirinç mi yoksa bulgur mu?
Cevap yazMerhaba Şehrazat Hanım,
Mantarların kararmasını önlemek için limonlu suda bekletmek gerçekten etkili bir yöntemdir. Limonun içerdiği asit, mantarın hava ile temas ettiğinde kararmasını önler. Bu yöntemi kullanarak mantarlarınızı daha göz alıcı bir şekilde sunabilirsiniz.
Pilav türüne gelince, Tavuklu Mantar Sote ile hem pirinç pilavı hem de bulgur pilavı gayet uyumlu olur. Ancak, daha besleyici ve lifli bir seçenek isterseniz bulgur pilavını tercih edebilirsiniz. Pirinç pilavı ise daha klasik ve hafif bir seçenek olacaktır.
Afiyet olsun!