Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli tavuk tarifleri, hem lezzetli hem de besleyici seçenekler sunar. Farklı pişirme yöntemleriyle hazırlayabileceğiniz bu yemekler, özel davetlerde veya günlük öğünlerde rahatlıkla servis edilebilir. Patates ve tavuk kombinasyonu, çeşitli baharatlarla zenginleştirildiğinde damakları şenlendirir.
Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
06 Eylül 2024
Patatesli tavuk, patates ve tavuk ile hazırlanan yemekler pratik olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça zengindir. Patatesli tavuk yemekleri ile tek başına bir öğün oluşturabileceğiniz gibi özel yemeklerinizde ana yemek olarak da servis edebilirsiniz.

Patatesli Tavuk Kızartması


Patatesli Tavuk Kızartması İçin Gerekli Malzemeler


  • 2 adet tavuk kalça
  • 2 adet orta boy patates
  • Kırmızı pul biber, karabiber, kekik ve tuz

Kızartmak İçin


  • Yeteri kadar sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Patatesli Tavuk Kızartması Nasıl Yapılır?

Yemeği hazırlamak için ilk önce patateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın. Kızartma tavasına sıvı yağ ekleyerek kızdırın. Patatesleri kızgın yağda kızartın. Ardından tavadaki sıvı yağı boşaltın. Tavaya tereyağını ve bir miktar sıvı yağ ekleyip, köpürtün. Tavuk etlerini yıkadıktan sonra kurulayın. Etlere tuz ve baharat serpiştirerek köpürttüğünüz yağda güzelce kızartın. Ardından kızaran tavuklara önceden kızarttığınız patatesleri ilave edip, bir iki defa çevirin. Patatesli Tavuk kızartması servis için hazır.

Afiyet olsun.

Fırında Patatesli Tavuk

Fırında Patatesli Tavuk İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 parça tavuk budu
  • 4 adet orta boy patates
  • 5 diş sarımsak
  • Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve biberiye
  • Yarım limon suyu

Fırında Patatesli Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavukları bol su ile yıkayın. Bir miktar suya yarım limon suyu ilave ederek karıştırın. Yıkadığınız tavuğu limon suyu ilaveli suda en az 1 saat kadar bekletin. Tavuğun sosunu hazırlamak için, sarımsakların kabuklarını soyup uygun bir kabın içine rendeleyin. Üzerine biberiye, karabiber, sıvı yağ ve tuz ekleyerek karıştırın. Limonlu suda beklettiğiniz butları tekrar yıkayarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine sıralayın. Hazırladığınız sosu tepsiye sıraladığınız butlara fırça yardımı ile sürün. Ardından patatesleri soyup yıkayın. Armut dilimi şeklinde doğrayarak tavukların arasına dizin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırın tepsisini folyo ile kaplayarak yemeği sıcak fırına verin. Yaklaşık 30 dakika kadar folyo ile pişirin. 30 dakika sonra folyoyu açarak tavuk ve patates kızarıncaya kadar fırında bekletin. Malzemeler istediğiniz kıvamda kızardığı zaman fırında patatesli tavuk servis için hazır olacaktır.

Afiyet olsun.

Patatesli Tavuk Yemeği

Patatesli Tavuk Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet parçalanmış tüm tavuk
  • 2 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3-4 adet sivribiber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber, tuz ve kırmızı pul biber

Patatesli Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır?

Tavuğu temizledikten sonra yıkayın. Kuru soğanı soyduktan sonra irice doğrayın. Doğradığınız soğanları geniş bir tencereye yerleştirin. Yıkadığınız tavuk etlerini kuru soğanın üzerine sıralayın. Patatesin kabuğunu soyduktan sonra dilim dilim doğrayıp, tavukların üzerine sıralayın. Son olarak domates ve biberleri doğrayıp tencerenin üstüne yerleştirin. Damak tadınıza göre tuz ve baharatları ilave edin. 1 çorba kaşığı domates salçasını yeteri kadar su ile ezin. Salçalı suya sıvı yağ ekleyip karıştırın. Hazırladığınız salçalı sosu tenceredeki malzemelerin üzerinden gezdirerek dökün. Yemeği önce yüksek ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Yemek kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp yemek suyunu çekene kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Doğan 17 Mayıs 2024 Cuma

İyi günler akşama misafirlerim gelecek hemen hızlı bir şekilde pilavın yanına bir şeyler yapmam gerekli. Acaba fırında patatesli tavuk yapsam yetiştirebilir miyim? Lütfen bana bu konuda yardımcı olun. Şimdiden teşekkür ederim.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Doğan,

Elbette, fırında patatesli tavuk gayet hızlı ve lezzetli bir seçenek olabilir. Tavuk parçalarını ve patatesleri baharatlayıp, fırında 200 derecede yaklaşık 45 dakika pişirirsen misafirlerine yetiştirebilirsin. Yanına bir de salata ekleyerek menünü tamamlayabilirsin. Kolay gelsin!

Sevgiler,

2. Cevap
cevap
Rasiye

Merhaba doğan bey, fırında patatesli tavuk pratik bir şekilde harmanlanıp fırına verilebilecek bir yemektir. Kekik, tuz, pul biber, karabiber ve zeytin yağı ile beraber harmanlanarak pilavın afiyetle yenilebilir.

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Fırında Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri
Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Tavuklu Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Güveç Tarifi ve Malzemeleri