Tavuklu Güveç Tavuklu güveç, genellikle özel günlerde sofralarımızda yer alan ve herkes tarafından oldukça sevilen bir yemektir. Tavuğun güveçte pişmesi, tavuk etine ayrı bir lezzet katmaktadır. Genellikle sofralarda ana yemek olarak sunulan bu yemek, lezzeti ve görünümü ile iştah kabartan, kimsenin reddedemeyeceği bir yemektir. Sağlıklı yaşam için de fayda sağlayan tavuklu güveç, özellikle misafir ağırlamalarında pilavla birlikte sunularak enfes bir öğün olarak konuklara ikram edilmektedir. Hafif yapısı ile bilinen tavuklu güveç, tavuğun güveç içerisinde pişmesi ve bu güvecin fırında pişirilmesi sayesinde hafif bir hal almaktadır. Marifetli hanımların misafir alımlarında veya özel günlerde tercih ettiği bu lezzeti siz de denemek isterseniz, işte tarifi. Herkese tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz. Tavuklu Güveç İçin Gerekli Malzemeler
Tavuklu Güveç Nasıl Yapılır? Öncelikle patatesleri, patlıcanları ve soğanı soyun. Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun. Ardından sebzeleri küp doğrayarak bol suyla iyice yıkayın. Sebzeleri süzülmesi için bir süzgece alın. Güveci yanınıza alarak, soğanı güveç içine iri bir şekilde doğrayın. Sarımsakları ise küçük küçük doğrayarak yemeğe tadını iyice vermesini sağlayın. Tavukları güveç içine yerleştirin. Üzerine patates ve patlıcanları ilave edin. Biberleri sapını ve içini çıkararak güveç içine doğrayın. Derin bir kase içinde zeytinyağını, domates salçasını ve baharatları ekleyerek çırpın. Tuzu da ekleyerek hazırladığınız sosu güveçteki malzemelerin üzerine gezdirin. 1 kase su güveçteki malzemelere az gelirse 1 bardak daha su ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeler güvece eklendikten ve suyu yemeğe eklendikten sonra güveç içerisine parça parça tereyağını ekleyin. Tereyağı, yemeğin pişim aşamasında eriyerek yemeğe lezzet katacaktır. Tüm işlemler bittikten sonra önceden 200 derece ısıtılmış fırına güvecin kapağını kapatarak yerleştirin. 1,5-2 saat pişirdikten sonra fırını kapatın ve tavuklu güveci biraz dinlendirin. Artık servis yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Tavuklu güveci daha lezzetli hale getirmek için çeşitli sebzeler ve baharatlar ekleyebilirsiniz. Örneğin, havuç, kabak veya mantar gibi sebzeler yemeğe farklı bir lezzet katabilir. Ayrıca, taze otlar ekleyerek yemeğin aromasını zenginleştirebilirsiniz. Fırında pişirirken güveç kapaklı bir şekilde pişirilirse, yemeğin tüm lezzeti içinde kalır ve daha yoğun bir tat elde edilir. Servis esnasında üzerine taze kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz. Afiyet olsun. |