Tavuk Pane Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Tavuk Pane Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk pane, çıtır çıtır bir tavuk yemeğidir ve tavuk severler bu lezzete kolay kolay hayır diyemezler. Tavuk etinin kalorisinin düşük olduğunu biliyoruz. Ancak, yağda kızartılarak hazırlanan tavuk etinin kalori değeri, fırında ve tencerede pişirilen tavuk etine oranla daha yüksek olacaktır. Eğer kilo kontrolü yapıyorsanız, tavuk panenizi fırında pişirebilirsiniz. Şayet böyle bir sıkıntınız yoksa, bol yağda panelerinizi kızartıp tadına doyum olmayacak paneler hazırlayabilirsiniz.

Tavuk Pane Malzemeleri

  • 5 adet tavuk baget (kanat veya göğüs de kullanılabilir)
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet domates
  • 3 dal maydanoz
  • Kızartmak için bir su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı mısır unu

Tavuk Pane Nasıl Yapılır?

Tavuk pane için öncelikle tavuk bagetlerini bol su ile yıkayalım ve ardından orta büyüklükte bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edelim. Bagetleri suyun içerisinde yaklaşık 20 dakika kadar haşlayalım ve sürenin ardından sudan çıkarıp soğumaya bırakalım. 2 adet yumurtayı çukur bir kabın içerisine alalım ve tuz ile karabiber ekleyip çırpalım.

1 yemek kaşığı galeta unu, 1 yemek kaşığı mısır unu ve 1 yemek kaşığı irmiği derin bir kabın içerisinde karıştıralım. Soğuttuğumuz bagetleri önce yumurtaya, ardından da unlu karışıma batırıp bir tabağın içerisine dizelim. Bir su bardağı kadar sıvıyağı kızartma tavasına alalım ve kızdıralım. Yağ yanmayacak kadar ısındığında hazırladığımız bagetleri yağda nar gibi olana dek kızartalım ve bir servis tabağının üzerine dizelim. Bir adet domatesi yarım ay şeklinde doğrayalım ve servis tabağının etrafını süsleyelim. Maydanoz yaprakları ile de görselliğini arttırdığımız tavuk paneleri sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Tavuk pane yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Örneğin, tavukların iyice haşlanmış ve suyunun süzülmüş olması, kızartma sırasında yağa fazla suyun karışmasını engeller. Bu da hem yağın sıçramasını önler hem de daha çıtır bir dış katman elde etmenizi sağlar. Ayrıca, fırında pişirme yöntemini tercih edenler için, tavukları önceden marine etmek lezzetini artıracaktır.

Fırında pişirmek isterseniz, tavukları unlu karışıma buladıktan sonra yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Bu yöntemde de çıtır bir doku elde edebilir ve daha az yağ kullanarak daha sağlıklı bir seçenek yaratabilirsiniz.

Yaratıcı sunumlar için, yanında farklı soslar ve çeşniler kullanabilir, yanına taze sebzeler veya salatalar ekleyebilirsiniz. Bu, yemeği daha renkli ve iştah açıcı hale getirecektir.

Afiyet olsun.

Tavuk Pane Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Tava Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tava Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

Patlıcanlı Tavuklu Yemek Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Tavuklu Yemek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Kaç Dakikada Pişer

Fırında Tavuk Kaç Dakikada Pişer