Körili Mantarlı Tavuk Körili mantarlı tavuk, tavuk etini ve mantarı sevenler için harika bir seçenektir. Bu yemek, özellikle misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli bir ana yemek olarak öne çıkar. Ayrıca, çocuklarınızın da severek tüketebileceği bir tarif olmasıyla dikkat çeker. Şimdi, körili mantarlı tavuk hazırlığına hep birlikte başlayalım. Körili Mantarlı Tavuk İçin Gerekli Malzemeler
Tavuk Etlerini Marine Etmek İçin
Körili Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır? Tavuk göğsünü yıkayıp kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tavuk etlerini marine edebilmek için, derin bir kabın içine sıvı yağı, sütü, soya sosunu, karabiberi ve rendelenmiş sarımsağı ekleyerek karıştırın. Kuşbaşı doğradığınız tavuk göğsünü hazırladığınız bu karışıma ekleyerek iyice karıştırın. Ardından kabın ağzını kapatarak buzdolabında 1-2 saat bekletin. Bu bekleme süresi sayesinde etin lezzeti daha da artacaktır. Uygun bir tavanın içine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ısıtın. Isınan yağda dolapta beklettiğiniz tavuk etlerini kavurun. Bu arada mantarları yıkayıp doğrayın. Doğradığınız mantarları kavrulan etin üzerine ekleyin. Mantarlar bir miktar su bırakacaktır. Mantarlar bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyip jülyen şeklinde doğrayın ve malzemelerin üzerine ekleyin. Malzemelerin piştiğinden emin olduktan sonra krema ve köriyi karışıma ekleyip karıştırın. Köriyi baharat olarak kullanabileceğiniz gibi, sos şeklinde de satın alarak kullanabilirsiniz. Köri ile malzemeleri 4-5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alabilirsiniz. Körili mantarlı tavuk yemeği artık misafirleriniz ve sevdikleriniz için hazır. Dilerseniz yanında patates kızartması ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Zeyniye
23 Temmuz 2024 SalıTavuk göğsünü marine ederken süt kullanmak tadını daha yumuşak yapar mı? Bu tarifte yer alan köri miktarı fazla gelir mi, yoksa tam kararında mı oluyor?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıZeyniye, tavuk göğsünü marine ederken süt kullanmak, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasına yardımcı olabilir. Süt, tavuğun dokusunu yumuşatarak daha sulu ve lezzetli bir sonuç sağlar. Köri miktarına gelince, bu tamamen kişisel damak zevkine bağlı. Eğer baharatlı yemekleri seviyorsanız, tarifteki köri miktarı tam kararında olabilir. Ancak daha hafif bir lezzet tercih ediyorsanız, köri miktarını biraz azaltabilirsiniz. Afiyet olsun!