Tavuklu Büryan Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavuklu Büryan Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Büryan; Büryan yemeği Hint yemeği olup diğer adı 'Biryan' anlamına gelen Farsça bir kelimedir. Ateşte kızartılmış et veya tavuk anlamına gelir. Hemen hemen herkesin kolaylıkla yapabileceği bir yemek olup ait olduğu bir yöre yoktur. Tavuk büryan Hintler tarafından tavuğu ağır ateşte yavaşça pişirilir daha sonra üzerine pilav ilave edilip onunla beraber biraz daha pişirilir. Bu yönteme Biryan adı verilir. Biz şimdi Tavuklu Büryan yemeğimizin malzemelerini saymaya geçelim.

Tavuklu Büryan Malzemeleri
  • 2 su bardağı tepeleme pirinç
  • 1 adet orta boy veya büyük boy soğan
  • 1 paket baget tavuk veya but tavuk
  • 1 çorba kaşığı kadar nane
  • 125 gram eritilmemiş margarin
  • 4 su bardağı kadar sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı renkli karabiber (Normal karabiberde olabilir)
Tavuklu Büryan Nasıl Yapılır?

İlk olarak pirinçlerimizi güzelce yıkayıp nişastasından arıtıyoruz daha sonra sıcak suyumuzu derin bir tencereye döküyoruz ve ocağa koyuyoruz. Yıkamış olduğumuz pirinçleri suyun içine atıyoruz. Tavuklarımızı temizleyip bir tencereye koyuyoruz ve haşlanmak üzere ocağımıza koyuyoruz. Soğanımızı güzelce soyuyoruz ve rendeliyoruz. Rende sevmeyenler ince olacak şekilde doğrama yapabilirler. Bir tencereye rendelediğimiz veya doğradığımız soğanları koyuyoruz ve kavruluncaya kadar yüksek ateşte pişiriyoruz. Daha sonra kavrulunca naneyi üzerine serpiyoruz. Pirinçlerimizi ocaktan alıp onları da soğan ve nanemizin üzerine ilave ediyoruz ve pişirmek üzere bırakıyoruz bu esnada tuz ilave ediyoruz. Pirinçler piştikten sonra yayvan bir şeye (Bor cam olabilir veya herhangi bir yayvan tepsi de tercih edebilirsiniz) döküyoruz. Tavuğu koyacağımız yerde pirinçlerin fazla olmamasına özen gösteriniz. Tavuğu pirincin üzerine koyduktan sonra üzerine sıcak su ilave edip 200 derecelik fırınımıza tepsimizi sürelim. Fırında tepsimizi tavuk kızarana kadar ve pirinç suyunu çekene kadar bekletelim. Daha sonra fırından yemek tepsimizi çıkartıp biraz ılımasını bekleyelim. Servis esnasında pilavımızın güzel gözükmesi için şekilli bir kâseye koyup ters çevirebilirsiniz yanına da tavuk budumuzu çok harika bir görüntü olabilir. Üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber, kekik, nane, renkli karabiber serperek süsleyebilirsiniz eminim böyle daha da renkli bir görüntü çıkacaktır. Tavuklu büryan yemeğimizin yanında yoğurtlu salatalar, patates püresi tercih edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tavuklu Büryan Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırın Poşetinde Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Poşetinde Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Keşkek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Keşkek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Marine Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Marine Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Graten Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Graten Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nugget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nugget Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pane Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pane Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri