Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama, beyaz etin en sağlıklı tüketilecek halidir. Özellikle haşlama suyunun içerisine sebzeler eklenir ise beyaz et en doğru biçimde pişiriliyor demektir. Bu tarif sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için önerilebilir. Aynı zamanda diyet yapanlar içinde ideal bir öğündür. Aynı tarif içerisinde tavuğun bütün hali veya butları ya da kanatları kullanılabilir. Biz bu tarifiniz de but kullanacağız. Tavuk haşlama buzdolabı dışında muhafaza edilmemelidir. Pişmişte olsa oda sıcaklığında bozulabilecek bir yemektir. Yanına yapılacak pirinç pilavı ile harika bir ziyafet yaşatabilir. Çocukların beslenme alışkanlıklarına düzenleme adına iyi bir seçenektir.

Tavuk Haşlama malzemeleri
  • 6 adet tavuk budu
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber, kimyon, kekik
  • 2 adet yeşil biber
Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeyi suyu ile kaynatabilecek hacme sahip olan bir tencere alıyoruz. Tencerenin içerisine sıvı yağı, tuzu, kimyonu ve kekiği koyup üzerine su koyuyoruz. Arı bir yerde kuru soğanları butların büyüklüklerine yakın ölçülerde doğrayıp tencereye ilave ediyoruz. Aynı işlemi sivri biberler, havuç ve patatesler içinde gerçekleştirip tencereye koyuyoruz. Tavuk butlarını iyice yıkadıktan sonra tencereye ilave edip, tencereyi ocağa koyuyoruz. Haşlama kaynamaya başladıktan 40 dakika sonra pişirme işlemini bitiriyoruz. Haşlama henüz çok sıcak durumdayken üzerine kara biber serpiyoruz ki iştah açıcı bir kokuya sahip olsun. Tavuk Haşlama servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Tavuk Haşlama Yorumları

soru

Begüm

16 Nisan 2024 Salı

Selamun aleyküm ben size bir soru sormak istiyorum. Benim kilo problemim olduğu için rejim yapmam gerekiyor. Bu yüzden kızarmalar yasak, kırmızı et yasak bu durumda tavuk haşlamayı rahatlıkla yiyebilir miyim?

Cevap yaz
cevap

Admin

16 Nisan 2024 Salı

Aleyküm selam Begüm hanım,

Tabii ki, tavuk haşlama diyet yaparken iyi bir seçenek olabilir. Tavuk haşlama, yağsız ve protein bakımından zengin bir besindir. Ancak, tavuğun derisini çıkarmayı ve fazla tuz kullanmamayı unutmayın. Ayrıca, sebzelerle zenginleştirerek daha dengeli bir öğün elde edebilirsiniz. Diyetinizi planlarken bir diyetisyene danışmanız faydalı olur. Sağlıklı ve başarılı bir rejim dilerim!

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Tava Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tava Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tuzda Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tuzda Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Galeta Unlu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Tavuk Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Tavuk Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Galeta Unlu Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri