Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama

Tavuk haşlama, beyaz etin en sağlıklı tüketim şekillerinden biridir. Özellikle haşlama suyunun içerisine sebzeler eklendiğinde, beyaz et en doğru biçimde pişirilmiş olur. Bu tarif, sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için önerilebilir. Aynı zamanda diyet yapanlar için de ideal bir öğündür. Aynı tarif içerisinde tavuğun bütün hali, butları veya kanatları kullanılabilir. Biz bu tarifimizde but kullanacağız. Tavuk haşlama, buzdolabı dışında muhafaza edilmemelidir. Pişmiş olsa da oda sıcaklığında bozulabilecek bir yemektir. Yanında yapılacak pirinç pilavı ile harika bir ziyafet yaşatabilir. Çocukların beslenme alışkanlıklarını düzenleme adına iyi bir seçenektir.

Tavuk Haşlama Malzemeleri

  • 6 adet tavuk budu
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, kekik
  • 2 adet yeşil biber

Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeleri alacak hacme sahip bir tencere hazırlıyoruz. Tencerenin içerisine sıvı yağı, tuzu, kimyonu ve kekik ekleyip üzerine su ekliyoruz. Ayrı bir yerde kuru soğanları, butların büyüklüğüne yakın ölçülerde doğrayıp tencereye ilave ediyoruz. Aynı işlemi yeşil biberler, havuç ve patatesler için de gerçekleştirip tencereye koyuyoruz. Tavuk butlarını iyice yıkadıktan sonra tencereye ilave edip, tencereyi ocağa koyuyoruz. Haşlama kaynamaya başladıktan 40 dakika sonra pişirme işlemini tamamlıyoruz. Haşlama henüz çok sıcak durumdayken üzerine karabiber serpiyoruz ki iştah açıcı bir kokuya sahip olsun. Tavuk Haşlama servise hazırdır.

Afiyet olsun!

Ekstra Bilgiler

Tavuk haşlama, içerdiği zengin protein ve düşük yağ oranı ile sporcular ve sağlıklı yaşamı benimseyen bireyler için ideal bir yemektir. Haşlama suyunun içerisine eklenen sebzeler, yemeğin besin değerini artırır. Haşlama suyunu çorba olarak da tüketebilirsiniz. Ayrıca, haşlama sırasında limon suyu veya elma sirkesi ekleyerek yemeğin daha lezzetli ve sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Tavuk Haşlama İçin İpuçları

  • Tavuk butlarını önceden marine ederek daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.
  • Haşlama suyunun içerisine defne yaprağı ekleyerek yemeğe farklı bir aroma katabilirsiniz.
  • Patates ve havuçları iri doğrayarak, haşlama sırasında dağılmalarını önleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Begüm

16 Nisan 2024 Salı

Selamun aleyküm ben size bir soru sormak istiyorum. Benim kilo problemim olduğu için rejim yapmam gerekiyor. Bu yüzden kızarmalar yasak, kırmızı et yasak bu durumda tavuk haşlamayı rahatlıkla yiyebilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Aleyküm selam Begüm hanım,

Tabii ki, tavuk haşlama diyet yaparken iyi bir seçenek olabilir. Tavuk haşlama, yağsız ve protein bakımından zengin bir besindir. Ancak, tavuğun derisini çıkarmayı ve fazla tuz kullanmamayı unutmayın. Ayrıca, sebzelerle zenginleştirerek daha dengeli bir öğün elde edebilirsiniz. Diyetinizi planlarken bir diyetisyene danışmanız faydalı olur. Sağlıklı ve başarılı bir rejim dilerim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Keşkek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Keşkek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nugget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nugget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri