Tavuklu Yoğurt Çorbası Çorba, akşam yemeği öncesinin vazgeçilmezlerinden biridir ve sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Sindirimi kolaylaştıran ve bağışıklık sistemini güçlendiren çorbalar, özellikle küçük çocukların gelişimi için de önemlidir. Tavuklu yoğurt çorbası, içerdiği vitamin ve minerallerle çocukların günlük besin ihtiyaçlarını karşılar. Ülkemizin her bölgesinde sevilerek yapılan bu çorba, nasıl hazırlanır ve pişirilir, gelin birlikte göz atalım. Tavuklu Yoğurt Çorbası Malzemeleri
Üzeri İçin
Tavuklu Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle bir adet tüm tavuk göğsünü yıkayın ve uygun büyüklükteki bir tencereye koyun. Üzerine su ekleyip ocağın üzerine alın. Tencerenin kapağını yarım şekilde kapatıp tavukları haşlamaya bırakın. Tavuk eti haşlanırken, besleyici özelliğini artırmak ve lezzet katmak için içerisine sarımsak, patates veya maydanoz sapı ekleyebilirsiniz. 3 su bardağı sıcak suyu bir tencereye koyun ve üzerine yıkanmış pirinçleri ekleyip haşlayın. Pirinçler dağılmayacak şekilde haşlandıktan sonra suyunu süzün ve bir kenarda bekletin. Süzme yoğurdu, normal yoğurdu, yumurtayı ve unu derin bir kabın içine alıp karıştırın. Karışımın kıvamını ayarlamak için tavuk suyundan bir su bardağı kadar alıp soğutun ve soğuyunca karışıma ekleyip iyice karıştırın. Haşlanmış olan tavuk etini küp şeklinde doğrayın veya didikleyip bir kenarda bekletin. Tavukları haşladığınız tencereye biraz daha su ekleyip kaynatın. Su kaynayınca hazırladığınız yoğurtlu sosu tencereye ekleyin ve sürekli karıştırarak pirinçleri de ilave edin. Didiklediğiniz tavuk etlerini de tencereye ekleyip birkaç dakika daha çorbayı pişirin. Çorbanızı ocaktan indirin ve ılıyınca içerisine tuzunu ekleyip karıştırın. Eğer tuzu önceden eklerseniz çorbanız kesilebilir ve kıvamı bozulabilir. Küçük bir sos tavasında tereyağını eritip içine kırmızı pul biber ile naneyi ekleyin ve karıştırın. Tavuklu yoğurt çorbasını servis yaparken tabakların üzerine bu sostan gezdirip sıcak olarak sunum yapın. Afiyet olsun. |