Tavuklu rulo börek, rulo haline getirilmiş olan böreğin iç malzemesi olarak tavuk parçacıklarının eklendiği, fırında pişirilen lezzetli bir yiyecektir. Toplum olarak hamur işi yemeklerini çok sevmekteyiz ve günün her öğününde tüketmekteyiz. Hamur işleri çeşitlilik göstermekte ve her geçen gün daha da zenginleşmektedir. Tavuklu rulo böreği de yeni bir tat olarak yapımı kolay ve lezzetli bir yemektir. Tavuklu Rulo Börek İçin Gerekli Malzemeler
Tavuklu Rulo Börek Yapımı Bu malzemelerin haricinde damak zevkine uygun olarak çeşitli garnitürler veya yeni malzemeler ekleyerek börek iç harcına ilave edebilirsiniz. Maydanoz bu malzemelere örnek olarak verilebilir. 500 gram tavuk göğsünü haşlayıp, tavuğu küçük parçalara ayırın. Tavuk suyunu süzün ve suyunu dökmeyin, süzülen tavuk suyu yufkaların birbirinden ayrılması ve ıslatılması işleminde kullanılacaktır. Yeterli büyüklükteki bir tavaya zeytinyağı koyularak birkaç dakika ısıtılır, önceden yemeklik şeklinde küçük parçalara doğranmış olan soğan tavaya eklenir. Haşlanmış olan tavuğa ayrı bir kapta salça, pul biber ve karabiber ile yoğurun ve iç malzemesini hazırlayın. Tavuk suyu ile ıslatılan yufkaları tepsiye kaplayacak şekilde yerleştirin ve kenarlarını içe geçecek şekilde dizin. Kenarlarını boşluk kalmayacak şekilde iyice yağlayın. Hazırlanan iç harcı tavada birkaç dakika ılık su ile ısıttıktan sonra üst üste konulan yufkaların iç kısmına yerleştirin. İçe doğru bükülmüş olan yufka kenarları iç harcın üstüne gelecek şekilde katlanır. Diğer kenarda bulunan yufka da rulo şeklini almak ve iç harcın kapatılması için üst taraftan dikdörtgen biçiminde sarılır. Rulo şekli oluşturulan yufkaların üzerine yumurtanın sarısı sürülerek, üstüne çörek otu eklenir. Yoğurt sürmeniz böreğin yumuşak ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Fırına verilmeden önce yumurta sarısı sürülmeden yufkanın üzerine yoğurt sürülebilir. Daha önceden 180 derece ile 10-15 dakika bekletilen fırına tepsiyi koyarak yaklaşık olarak 40 dakika iyice kızarması beklenir. Fırından çıkarılan tavuklu rulo börek bir müddet bekletildikten sonra dilimlenerek servise hazır hale getirilir. Ekstra Bilgiler Tavuklu rulo börek, yanında ayran veya çay ile servis edilebilir. Eğer böreğinizi farklı bir tatla zenginleştirmek isterseniz, iç harcına rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz. Ayrıca böreğinizin daha çıtır olması için böreği fırından çıkardıktan sonra üzerine az miktarda tereyağı sürebilirsiniz. |
Radi
12 Temmuz 2024 CumaTavuklu rulo börek yaparken yufkaların birbirinden ayrılmaması için tavuk suyunu kullanmam gerektiğini öğrendim. Ancak yufkaları ıslatırken ne kadar tavuk suyu kullanmam gerektiğini tam olarak nasıl ayarlayabilirim?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Radi,
Tavuklu rulo börek yaparken yufkaları ıslatmak için tavuk suyunu kullanmak harika bir fikir. Yufkaların birbirine yapışması ve lezzetli olması için tavuk suyunu dengeli kullanmak önemlidir. Her bir yufkayı ıslatırken ortalama olarak bir yemek kaşığı tavuk suyu kullanabilirsiniz. Yufkanın her tarafına eşit şekilde yaymaya özen gösterin. Eğer yufkalar çok kuru görünüyorsa biraz daha ekleyebilirsiniz, ancak fazla ıslatmamaya dikkat edin ki yufkalar hamurlaşmasın. İyi şanslar!