Tavuklu Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Tavuklu Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu rulo börek, rulo haline getirilmiş olan böreğin iç malzemesi olarak tavuk parçacıklarının eklendiği, fırında pişirilen lezzetli bir yiyecektir. Toplum olarak hamur işi yemeklerini çok sevmekteyiz ve günün her öğününde tüketmekteyiz. Hamur işleri çeşitlilik göstermekte ve her geçen gün daha da zenginleşmektedir. Tavuklu rulo böreği de yeni bir tat olarak yapımı kolay ve lezzetli bir yemektir.

Tavuklu Rulo Börek İçin Gerekli Malzemeler
  • 500 gram taze günlük yufka
  • Çeşitli baharatlar; karabiber, pul biber, tuz
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4-5 adet ceviz içi
  • Üstüne sürmek için 1 yumurtanın sarısı ve çörek otu

Tavuklu Rulo Börek Yapımı

Bu malzemelerin haricinde damak zevkine uygun olarak çeşitli garnitürler veya yeni malzemeler ekleyerek börek iç harcına ilave edebilirsiniz. Maydanoz bu malzemelere örnek olarak verilebilir.

500 gram tavuk göğsünü haşlayıp, tavuğu küçük parçalara ayırın. Tavuk suyunu süzün ve suyunu dökmeyin, süzülen tavuk suyu yufkaların birbirinden ayrılması ve ıslatılması işleminde kullanılacaktır.

Yeterli büyüklükteki bir tavaya zeytinyağı koyularak birkaç dakika ısıtılır, önceden yemeklik şeklinde küçük parçalara doğranmış olan soğan tavaya eklenir. Haşlanmış olan tavuğa ayrı bir kapta salça, pul biber ve karabiber ile yoğurun ve iç malzemesini hazırlayın.

Tavuk suyu ile ıslatılan yufkaları tepsiye kaplayacak şekilde yerleştirin ve kenarlarını içe geçecek şekilde dizin. Kenarlarını boşluk kalmayacak şekilde iyice yağlayın.

Hazırlanan iç harcı tavada birkaç dakika ılık su ile ısıttıktan sonra üst üste konulan yufkaların iç kısmına yerleştirin. İçe doğru bükülmüş olan yufka kenarları iç harcın üstüne gelecek şekilde katlanır. Diğer kenarda bulunan yufka da rulo şeklini almak ve iç harcın kapatılması için üst taraftan dikdörtgen biçiminde sarılır.

Rulo şekli oluşturulan yufkaların üzerine yumurtanın sarısı sürülerek, üstüne çörek otu eklenir. Yoğurt sürmeniz böreğin yumuşak ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Fırına verilmeden önce yumurta sarısı sürülmeden yufkanın üzerine yoğurt sürülebilir.

Daha önceden 180 derece ile 10-15 dakika bekletilen fırına tepsiyi koyarak yaklaşık olarak 40 dakika iyice kızarması beklenir. Fırından çıkarılan tavuklu rulo börek bir müddet bekletildikten sonra dilimlenerek servise hazır hale getirilir.

Ekstra Bilgiler

Tavuklu rulo börek, yanında ayran veya çay ile servis edilebilir. Eğer böreğinizi farklı bir tatla zenginleştirmek isterseniz, iç harcına rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz. Ayrıca böreğinizin daha çıtır olması için böreği fırından çıkardıktan sonra üzerine az miktarda tereyağı sürebilirsiniz.

Tavuklu Rulo Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nugget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nugget Tarifi ve Malzemeleri

Körili Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Körili Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Poşetinde Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Poşetinde Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri