Bezelyeli Tavuk Bezelyeli tavuk, protein ve lif bakımından zengin olan bezelyeyi içeren, oldukça doyurucu ve sağlıklı bir yemektir. Haftada bir kez bezelye tüketmek genel sağlık açısından faydalıdır. Bezelyeli tavuk yemeği ise ayda bir kez bile olsa birçok evde pişen, besleyici bir yemektir. Bu makalede, bezelyenin sağlığa faydalarına ve bezelyeli tavuk yemeğinin nasıl yapıldığına değineceğiz. Bezelyenin Kısaca Faydaları Nelerdir?
Bezelyeli Tavuk Yemeği Malzemeleri
Bezelyeli Tavuk Nasıl Yapılır? Bezelyeli tavuk yemeğini düdüklü tencerede yapmayı düşünüyorsanız, iki yemek kaşığı sıvıyağ ile bir yemek kaşığı tereyağını tencereye alıp ısıtın. Normal bir tencerede pişirildiğinde bezelyeler biraz geç pişebilir. Bu nedenle, normal tencerede pişirirken konserve bezelye tercih edebilirsiniz. Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini yıkadıktan sonra tencereye alıp kavurun. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyup kare, kare doğrayın ve havucun da dış kısmını soyup ay şeklinde doğrayın. Doğradığınız sebzeleri sırasına göre ilk önce soğanı ilave edin ve rengi değişince havucu ekleyin. Havuçtan sonra patatesleri ilave edip kavurun. Sebzeler kavrulup renkleri değişince tencereye bir yemek kaşığı domates salçası ile bir tatlı kaşığı biber salçasını ekleyip karıştırın. 1 su bardağı kadar sıcak suyu sebzelerin üzerine dökün ve 2-3 dakika kadar pişirin. Havuç ve diğer sebzeler hafif yumuşayınca taze bezelyeleri tencereye ekleyin ve 1 su bardağı kadar sıcak su ilavesi yapıp tencerenin kapağını kapatın. Düdüklü tencerenin havası çıkınca düdüğünü kapatın ve bu şekilde 10 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından yemeğinizi sunum tabaklarına alıp servis yapın. Afiyet olsun. |