Bezelyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Bezelyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Tavuk

Bezelyeli tavuk, protein ve lif bakımından zengin olan bezelyeyi içeren, oldukça doyurucu ve sağlıklı bir yemektir. Haftada bir kez bezelye tüketmek genel sağlık açısından faydalıdır. Bezelyeli tavuk yemeği ise ayda bir kez bile olsa birçok evde pişen, besleyici bir yemektir. Bu makalede, bezelyenin sağlığa faydalarına ve bezelyeli tavuk yemeğinin nasıl yapıldığına değineceğiz.

Bezelyenin Kısaca Faydaları Nelerdir?

  • Bezelye tam anlamıyla enerji deposudur ve kişilere enerji verir.
  • Kasları geliştirdiği gibi vücudun genel sağlığına da katkı sağlar.
  • Kan kanserine karşı güçlü bir koruyucudur ve kan yapımını destekler.
  • Bağırsakları çalıştırır ve kabızlık sorununu giderir.
  • Ruh halini düzenler ve uykusuzluğu giderir.
  • Kötü kolesterolü düşürür ve kan şeker dengesini korur.

Bezelyeli Tavuk Yemeği Malzemeleri

  • 300 gr kuşbaşı doğranmış tavuk
  • Yarım kilo taze bezelye
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 tane orta boy patates
  • 5-6 tane küçük boy patates
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz ve su

Bezelyeli Tavuk Nasıl Yapılır?

Bezelyeli tavuk yemeğini düdüklü tencerede yapmayı düşünüyorsanız, iki yemek kaşığı sıvıyağ ile bir yemek kaşığı tereyağını tencereye alıp ısıtın. Normal bir tencerede pişirildiğinde bezelyeler biraz geç pişebilir. Bu nedenle, normal tencerede pişirirken konserve bezelye tercih edebilirsiniz.

Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini yıkadıktan sonra tencereye alıp kavurun. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyup kare, kare doğrayın ve havucun da dış kısmını soyup ay şeklinde doğrayın. Doğradığınız sebzeleri sırasına göre ilk önce soğanı ilave edin ve rengi değişince havucu ekleyin. Havuçtan sonra patatesleri ilave edip kavurun. Sebzeler kavrulup renkleri değişince tencereye bir yemek kaşığı domates salçası ile bir tatlı kaşığı biber salçasını ekleyip karıştırın. 1 su bardağı kadar sıcak suyu sebzelerin üzerine dökün ve 2-3 dakika kadar pişirin. Havuç ve diğer sebzeler hafif yumuşayınca taze bezelyeleri tencereye ekleyin ve 1 su bardağı kadar sıcak su ilavesi yapıp tencerenin kapağını kapatın. Düdüklü tencerenin havası çıkınca düdüğünü kapatın ve bu şekilde 10 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından yemeğinizi sunum tabaklarına alıp servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Maklube Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Maklube Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri