Hardallı Tavuk Tavuk eti, hemen hemen her evde sıkça tüketilen bir protein kaynağıdır. Diğer et türlerine göre daha pratik ve ekonomik olması, onu mutfakların vazgeçilmezleri arasında kılar. Ani misafirler için hızlı ve lezzetli yemekler hazırlamak gerektiğinde, tavuk eti kurtarıcı rolü üstlenir. Mikrodalga fırında kısa sürede çözülebilen tavuk eti ile tavuk sote, beşamel soslu tavuk, fırında kaşarlı tavuk, nugget, şinitzel, soya soslu tavuk ve hardallı tavuk gibi çeşitli yemekler hazırlayabilirsiniz. Bu yazıda, özellikle hardallı tavuğun nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde ele alacağız. Hardallı Tavuk Malzemeleri
Bagetleri Önceden Pişirmek İçin
Hardallı Tavuk Nasıl Yapılır? Hardallı tavuk yemeğini hazırlamak için öncelikle tavuk bagetleri yıkayıp uygun büyüklükte bir tencereye alın. Tencerenin içerisine tuz, limon suyu, defne yaprağı ve 1,5 litre su ekleyerek 30 dakika kadar pişirin. Ayrı bir kabın içerisine soya sosunu, kekik, bal ve hardalı alıp iyice karıştırın. Yeteri kadar pişirdiğiniz tavukların her tarafını hazırladığınız bu sosa batırın ve bir fırın tepsisinin içerisine dizin. Önceden ısıtılmış 185-190 derecelik fırında, hardallı bagetlerin her tarafı kızarana dek pişirin. Kızaran bagetleri sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Hardallı tavuk tarifinde, baget yerine tavuk göğsü veya but gibi diğer tavuk parçalarını da kullanabilirsiniz. Ayrıca, hardalın acı olmasını tercih ediyorsanız, acı hardal kullanabilirsiniz. Bu tarif, yanında pilav, salata veya sebze garnitürleri ile servis edildiğinde daha da lezzetli hale gelir. Sosun içerisine sarımsak veya zencefil gibi ekstra malzemeler ekleyerek tarife farklı bir aroma katabilirsiniz. |
Öztuna
12 Temmuz 2024 CumaBu hardallı tavuk tarifini denedikten sonra, tavuklarınızın tam kıvamında pişip pişmediğini nasıl anladınız? Ayrıca sosun tadı sizin damak zevkinize uygun oldu mu? Hardalın acılık seviyesini ayarlamakta zorlandınız mı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Öztuna,
Tavukların tam kıvamında pişip pişmediğini anlamak için etin iç kısmının pembe olmadığından emin oldum ve bir et termometresi kullanarak iç sıcaklığını 75°C'ye ulaştırdım. Sosun tadı benim damak zevkime uygundu, hardalın acılık seviyesini ayarlamak için önce az ekledim ve tadına bakarak yavaş yavaş arttırdım. Bu şekilde istediğim acılık seviyesine ulaştım ve lezzetli bir yemek oldu. Umarım siz de beğenirsiniz!