Fırında Tavuklu Makarna Fırında tavuklu makarna, çıtır çıtır börek tadında, mükemmel bir lezzet sunar. Tavuk etinin muhteşem lezzetiyle birleşen bu enfes makarna, akşam sofralarınızı harika bir ziyafete dönüştürerek sevdiklerinizin ve kendinizin damaklarını şenlendirebilir. Ayrıca, aniden sizi hazırlıksız yakalayan konuklarınız için kısa sürede harika ve enfes bir sofra kurmak isterseniz, fırında tavuklu makarna tarifimize göz atmanızı ve bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz. Fırında Tavuklu Makarna İçin Gerekli Malzemeler
İç Harcı İçin
Sosu İçin
Fırında Tavuklu Makarna Nasıl Yapılır? Fırında tavuklu makarna hazırlamaya öncelikle makarnamızı haşlayarak başlayalım. Makarnayı haşlamak için uygun bir tencereye su ilave ederek ocağa koyalım ve su kaynadıktan sonra içine yeteri kadar tuz ve 3 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ilave ederek üzerine yarım paket makarnayı ekleyelim. Haşlamaya bıraktığımız makarnaları 8-10 dakika kadar haşlayarak ocaktan alalım ve bir süzgeç yardımıyla haşlama suyunu süzdürelim. Daha sonra iç harcımızı hazırlamak için bir tavaya 2 çorba kaşığı margarini ilave ederek ocağa koyalım ve margarin eridikten sonra üzerine küçük küpler şeklinde doğradığımız tavuk göğüs etlerini ilave ederek etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavuralım. Kavrulmakta olan tavuk etlerinin üzerine bol suda yıkadıktan sonra incecik doğradığımız yeşil soğanları ekleyelim. Ardından üzerine 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave ederek karıştırarak kavuralım. İç harcımız iyice kavrulduktan sonra ocaktan alalım. Fırında tavuklu makarnamızın sosunu hazırlamak için ufak bir tencereye 2 çorba kaşığı margarin ilave ederek ocağa koyalım ve margarinin erimesini sağlayalım. Eriyen margarinin üzerine 2 çorba kaşığı un ilave ederek tahta kaşık yardımıyla karıştırarak unun kokusu çıkana kadar hafifçe sarartalım. Ayrı bir kabın içine 1 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine 2 su bardağı süt ilave ederek çırpalım ve çırptığımız yumurtalı sütlü karışımı kavrulmuş unun üzerine azar azar ilave ederek devamlı karıştıralım. Sosumuzu kıvam alıncaya kadar pişirelim. Kıvam alan sosumuzun üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve bir miktar tuz ilave ederek pişirelim. Sosumuz da hazır olduktan sonra, haşlayarak süzülmeye bıraktığımız makarnamızı uygun bir fırın tepsisine dökelim ve üzerine kavurduğumuz tavuk etlerini ve hazırladığımız sütlü sosumuzun yarısını dökerek iç harç, sos ve makarnayı iyice karıştırarak harmanlayalım. Ardından tavuk etleriyle harmanlanmış makarnayı tepsimize düzgün bir şekilde yayarak yerleştirelim. Üzerine kalan sosumuzu gezdirerek dökelim ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşarları serpiştirelim. Hazır hale gelen tavuklu makarnamızı önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırına vererek yarım saat peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirdikten sonra fırından alarak sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun. |
Şaik
11 Temmuz 2024 PerşembeMakarna haşlarken suya sıvı yağ koymamızın sebebi tam olarak nedir?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeŞaik, makarna haşlarken suya sıvı yağ eklemek, makarnaların birbirine yapışmasını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, suyun üzerinde ince bir yağ tabakası oluştuğu için makarnalar daha parlak ve ipeksi bir yapıya sahip olur. Ancak, bazı şefler bu yöntemi kullanmaz, çünkü sosun makarnaya daha iyi yapışmasını engelleyebilir. Bu nedenle, tercihler ve yöntemler kişisel olabilir.