Mangalda Tavuk Havaların ısınması ile birlikte mangal keyfi yapmak isteyenlerin sayısı artmaktadır. Bu nedenle, sevdiklerinizle güzel bir hafta sonu geçirmek için enfes bir sosla hazırlanmış mangalda tavuk tarifine ne dersiniz? Mangalda Tavuk İçin Gerekli Malzemeler
1 Kg Tavuk Eti İçin Gerekli Sos Malzemeleri
Mangalda Tavuk Nasıl Yapılır? Mangalda tavuk hazırlamaya öncelikle karıştırma kabına yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve yarım çay bardağı su ilave ederek başlayın. Tüm malzemeleri karıştırarak salçaları ve yoğurdu ezerek inceltin. Ardından 3 diş sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra, ezerek karışıma ilave edin. Karışımın üzerine 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik ve yeteri kadar tuz ilavesiyle tavuğun sosunu karıştırarak harmanlayın ve karışımın içine tavuk etlerini ilave ederek güzelce karıştırın. Daha sonra sosa bulanmış tavuk etlerini 2-3 saat kadar üzerini kapatarak buzdolabına koyarak bekletin. Bu sürenin sonunda mangal için sosun içinde bekletilen tavuk etlerini çıkarıp, yakılarak köz haline gelen mangal ateşinde arkalı önlü çevirerek pişirin ve sıcak sıcak servise sunun. Afiyet olsun. Ekstra İpuçları
Mangalda Tavuk Sunumu Mangalda pişirdiğiniz tavukları sıcak olarak servis etmek önemlidir. Yanında közlenmiş sebzeler, taze yeşillikler ve pilav ile sunum yaparak lezzeti artırabilirsiniz. Ayrıca, çeşitli soslar ve yoğurtlu mezeler ile zengin bir masa hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Hilal
12 Temmuz 2024 CumaSosu hazırlarken salçalar ve yoğurt gerçekten kolayca karışıyor mu? Tavuk etlerini buzdolabında bekletmek yeterince lezzetli olmasını sağlıyor mu?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Hilal,
Sosu hazırlarken salça ve yoğurdu karıştırmak aslında oldukça kolay. Önemli olan, malzemeleri iyice homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmak. Tavuk etlerini buzdolabında bekletmek ise lezzetini arttırır, çünkü bu süre zarfında tavuk marinadı iyice emer ve daha yumuşak, lezzetli olur. Ancak, ideal olarak tavukları en az birkaç saat, mümkünse bir gece buzdolabında bekletmek en iyi sonucu verir. Afiyet olsun!