Tavuklu Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Tavuklu Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Genel Bilgiler

Tavuklu Garnitürlü Börek, belirli bir yöreye ait olmamakla birlikte, her mutfakta kolaylıkla hazırlanabilecek basit ve lezzetli bir börektir. Sebze ağırlıklı içeriği sayesinde besleyici değeri oldukça yüksektir. Sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu böreğin yapımını şimdi sizlerle inceleyelim.

Tavuk Garnitürlü Börek İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 3 kaşık konserve bezelye veya taze dondurulmuş bezelye
  • 1 parça kemiksiz tavuk göğsü
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yumurta
  • Karabiber
  • Tuz
  • Nane
  • Susam veya çörekotu

Sosu İçin

  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

Tavuk Garnitürlü Börek Nasıl Yapılır?

Kemiksiz tavuk göğsü uygun bir tencereye alınır, üzerine çıkacak kadar su eklenir ve tavuk yumuşayana kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra soğumaya bırakılır. Patates ve havuç küp şeklinde doğranır. Doğranan malzemeler uygun bir tencereye alınarak su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Sebzeler diriliğini kaybedince ocaktan alınır. Bu arada haşlanan tavuk didiklenir. Haşlanan patates ve havuç ocaktan alınarak suyu süzülür. Uygun büyüklükteki bir tencerede tereyağı eritilir. Haşlanan malzemeler sırasıyla tavuk, havuç, patates ve en son bezelye ilave edilerek bir süre orta ateşte kavrulur.

Yufkaların arasına sürmek için sos hazırlanır. Bir kaba sıvı yağ, tereyağı ve su eklenir ve çırpılır. Yufkalar tek tek uygun bir yere serilir ve üzerine hazırlanan sos sürülür. Her yerine sos sürülen yufka ikiye katlanır ve üçgen şeklinde 6 eşit parçaya kesilir. Her bir üçgen parçaya tavuklu harçtan uygun miktarda koyulur ve sigara böreği şeklinde sarılır. Üzeri için 2 yumurta sarısı bir kapta çırpılır ve bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürülür. Börekler çok sıkışık olmayacak şekilde uygun bir fırın tepsisine dizilir, üzerleri çörekotu veya susam ile süslenir. 180-200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Börekler piştikten sonra fırının içinde bekletilmeden alınmalı ve ılınması için bir kenarda bekletilmelidir. Ilındıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Rosto Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Rosto Tarifi ve Malzemeleri

Hardallı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Hardallı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri